PokeStrike -- Jedyny Taki POKEMOD w POLSCE!
Znalezione błędy + sugestie - Wersja do druku

+- PokeStrike -- Jedyny Taki POKEMOD w POLSCE! (https://pokestrike.pl)
+-- Dział: PokeStrike BETA (https://pokestrike.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Zgłaszanie błędów (Bugtracker) (https://pokestrike.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Znalezione błędy + sugestie (/showthread.php?tid=15)

Znalezione błędy + sugestie - AeN` - 12-30-2025

Cześć!

Pograłem trochę i znalazłem kilka drobiazgów:
  1. Na serwerze brakuje fastdownloadu, co wydłuża czas wchodzenia i pobierania plików.
  2. W MOTD nie wyświetlają się polskie znaki. 
  3. HUD z informacjami o poziomie i Pokemonie po lewej stronie miga.
  4. Cooldown skilli nie resetuje się wraz z rozpoczęciem nowej rundy. Jeśli skill zostanie użyty pod koniec rundy i pozostało np. 25 sekund odnowienia, to po starcie nowej rundy nadal trzeba czekać. Lepszym rozwiązaniem byłoby resetowanie cooldownów na początku każdej rundy.
  5. Po zakończeniu mapy serwer nie ładuje kolejnej. Cały czas wyświetlana jest tabela wyników i jedynym wyjściem jest ręczne rozłączenie się i ponowne połączenie z serwerem.
  6. Przy wygranej rundzie występuje niespójność w informacjach o nagrodach. Grając samemu, po podłożeniu paki i wygraniu rundy, na czacie pojawia się informacja o otrzymaniu +10 punktów, natomiast w HUD widać +50 EXP. Możliwe, że liczone są dodatkowe bonusy, ale w obecnej formie jest to mylące. To samo po wygranej rundzie w CT.
  7. System menu wywoływany komendą /menu nie obsługuje poprawnie cofania. Po użyciu opcji „wyjdź” z dowolnego podmenu nie następuje powrót do menu głównego. Dla porównania, w przypadku komendy /sklep cofanie działa prawidłowo. Fajnie byłoby ujednolicić ten mechanizm w całym systemie menu.
  8. W zadaniu ewolucji Rattaty „Walka do końca” określenie „niskie HP” jest mało precyzyjne. Dobrze byłoby podać konkretną wartość punktów życia, bo obecnie trudno ocenić, kiedy warunek jest spełniony.
  9. Do końca nie jest dla mnie jasne działanie Pokédexu. Aktualnie mogę sprawdzić wyłącznie Pokémona, którego posiadam. Nie wiem, czy jest to zamierzony design, czy tymczasowe ograniczenie, więc warto to doprecyzować.
  10. Dobrym usprawnieniem byłyby bezpośrednie komendy do poszczególnych sekcji, takie jak /pokedex czy /odznaki, aby nie trzeba było za każdym razem przechodzić przez /menu.
  11. Rattata posiada pasywny skill „Run Away”, jednak nie do końca rozumiem, jak on działa. Nie jest dla mnie jasne, czy aktywuje się on podczas pojedynku, w określonych warunkach, czy w inny sposób. Warto byłoby to doprecyzować w opisie.

Na koniec pytanie o ewentualną wersję angielską. Projekt ma duży potencjał, ale wersja wyłącznie polskojęzyczna może ograniczyć liczbę graczy. CS 1.6 ma coraz mniej aktywnych graczy w Polsce, więc wersja angielska mogłaby przyciągnąć osoby z zagranicy.

Na ten moment to wszystko. Byłem sam na serwerze, więc ciężko było przetestować inne aspekty, ale sprawdziłem wszystko, co było możliwe i całość działa bardzo solidnie.Ogólnie projekt bardzo mi się podoba. To świeże i inne spojrzenie na Pokemoda, całość jest estetyczna, czytelna i łatwa do ogarnięcia. Trzymam kciuki za betę 👍

RE: Znalezione błędy + sugestie - pfk. - 01-03-2026

1. Zrobione
2. Chodzi o to, że są polskie znaki a motd ich nie pokazuje, czy brakuje polskich znaków i chciałbyś aby je dodać?
3. W trakcie prac
4. Tak zostawiłem aby miało to wpływ na rozgrywkę. Jeśli jest to uciązliwe to zmienie na resetowanie co runde
5. Zrobione

Reszta sukcesywnie będzie dodawana

RE: Znalezione błędy + sugestie - AeN` - 01-04-2026

ad. 2 - nie ma ich w sensie, że że jest l zamiast ł itd. To kosmetyczna uwaga Big Grin Osobiście mi nie zależy, żeby były te polskie znaki Smile
ad. 4 - wydaje mi się, że lepiej, aby od nowej rundy możliwość używania skilli resetowała się, tak jak cała runda Big Grin

Kolejne dwa bugi znalazłem grając dzisiaj z dwoma innymi osobami. Numeracje zrobię kontynuując te uwagi z pierwszego postu Big Grin
12. Grając Caterpie użyłem stringshot, przeciwnik wszedł w sieć i będąc w sieci został typowo podświetlony na biało. Ale przez to, że przeciwnik mnie zabił będać w tej sieci i skończyła się runda, to potem cały czas był podświetlony, nawet w następnej rundzie. Dopiero retry pomogło.
13. Tutaj już większa sprawa. Jedna z osób nie mogła łapać pokemonów. Po zabiciu nie pojawiał się obrazek z pokemonem dla tej osoby. Retry nie pomogło. Innym osobom ten obrazek się pojawiał.

RE: Znalezione błędy + sugestie - pfk. - 01-04-2026

12. Naprawione
13. Upewnij się, że osoba wybrała lokalizację. Ponieważ Pokemony pojawiają się tylko wtedy gdy jesteśmy w mieście i mamy wybraną lokalizację.

6. Tutaj potrzebna poprawa kosmetyczna, +50exp w hud to doświadczenie zdobyte za wygraną rundę. Jeśli chodzi o informację na czacie to 10pkt zostało również przez wygraną rundę ale ty punkty są dodawane do odznak (roboczo nazwane Puktami Specjalizacji).
7. Całe menu będę poprawiał gdy uporam się z poważniejszymi błędami.
9. Pokedex otwieramy i mamy pełną liste pokemonów, które odblokowaliśmy. Czyli te, które złapaliśmy, bądź odblokowaliśmy poprzez ogladanie gracza po śmierci.
Pewnie pomyliłeś z Zadaniami Ewolucyjnymi, tutaj otwiera nam okno obecnego Pokemona.

Na tą chwilę tak to wygladą. Resztę będę usprawniał w czasie.

RE: Znalezione błędy + sugestie - asgasgassdg - 04-09-2026

快適な使い心地を追求するBeYourLoverのディルドは、細かな部分まで丁寧に設計されています。安心して使える品質が、多くのユーザーに評価されています。